Respekforvand.dk er et vand-"site”, udviklet af TrygFonden, hvor man kan blive meget klogere på, hvordan man færdes sikkert i-, på- og ved vandet.

 

Selvom Danmark geografisk set ikke er et stort land, så har vi mere end 7500 kilometer kyststrækning og et stort antal søer, åer m.m. Derfor er der aldrig langt til vandet og den nemme adgang til vandet gør, at det bliver en naturlig del af både vores arbejds- og fritidsliv med aktiviteter i, på og ved vandet.

 

TrygFonden arbejder for at gøre både strandene, havnene og det åbne hav til et mere trygt og sikkert sted at opholde sig. Siden 1998 har Dansk Svømmeunion og TrygFonden, i regi af TrygFonden Kystlivredning, arbejdet sammen om at øge trygheden, hvor vand og mennesker mødes. Sammen forebygger vi drukneulykker i Danmark via oplysning, livredningstjeneste, opsætning af redningskranse og ved at arbejde for, at "Alle skal lære at svømme".

 

TrygFonden arbejder også sammen med Søsportens Sikkerhedsråd om at øge kendskabet til sikkerhed til søs og bl.a.motivere til, at flere fritidsfiskere og lystsejlere bruger redningsvesten samt tager et duelighedsbevis.

 

Du kan finde information, der kan være nyttig i undervisningssammenhænge, på www.respektforvand.dk.