Om Dansk Svømmeunion

Dansk Svømmeunion er en idrætsorganisation, hvor både bredden og eliten er samlet. Unionens discipliner spænder bredt, hvor den klart mest udbredte disciplin er Svømning. Hertil kommer de mindre specialiserede idrætsgrene som åbent vand, livredning, udspring, vandpolo og synkro.

Dansk Svømmeunion er det andet største specialforbund under Danmarks IDrætsforbund (www.dif.dk) med mere end 170.000 medlemmer.

Dansk Svømmunion lørfter et stort samfundsmæssigt ansvar, først og fremmest fordi vi sammen med vores mere end 300 medlemsforeninger lærer mange børn, unge og voksne at svømme. Det er der da også et stort behov for, da vi er et vandglad folk, og med mere end 7.500 km kyst rundt om Danmark, har gode muligheder for at svømme og lege i vand.

 

Mission: At skabe de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for udøvelse af vandidræt i Danmark.

 

Vi som union stiller ikke kun krav om forbedringer for svømningens rammer i samfundet. Vi vedkender os også svømningen samfundsmæssige og sociale ansvar og søger at forbedre og styrke det danske samfunde på de områder, hvor svømningen kan spille en rolle. Idrætten og herunder svømningen kan ikke alene løse samfundets grundlæggende udfordringer, men vi kan eksempelvis bidrage til at udvikle folkeskolen, styrke integrationen aktivere ældre, bidrage til, at så mange danskere som muligt er aktive hele livet igennem for legens skyld, for kammeratskabets skyld og for sundhedens og livskvalitetens skyld. Sidst, men ikke mindst, at skabe forbyggelse, gennem svømmefærdigheder, så den enkelte kan redde sig selv og andre.


Du kan læse mere om Dansk Svømmeunion og vores virke på www.svoem.org.