Rekordmange elever fra hele landet deltog i den store svømmedyst: "Klassen Svømmer Langt" 2015
8. juni 2015

Alle elever, der har deltaget i ”Klassen svømmer langt”, har modtaget fine diplomer som bevis på deres indsats og de tre længst-svømmende klasser, har endvidere svømmet sig til flotte præmier.I løbet af maj måned har over 4200 elever fra mere end 200 af landets 2.-5. klasser, fordelt på 91 skoler, deltaget i Dansk Svømmeunions store svømmedyst ”Klassen Svømmer Langt”.

Reglerne for konkurrencen er simple: ”Svøm så langt I kan på 20 minutter” og Dansk Svømmeunion har nu modtaget alle klassernes resultater i den årligt tilbagevendende aktivitet. Det har i år resulteret i langt over en million fantastisk svømmede meter – mere præcis 1.400.807,2 meter.

 

Vinderne af ”Klassen Svømmer Langt” 2015

Som noget nyt i 2015, har alle landets 2. klasser også kunnet deltage. De har konkurreret med landets 3. klasser, mens 4. og 5. klasserne på samme måde har konkurreret med hinanden om, at svømme flest meter i gennemsnit per elev i klassen.

Vinderne af svømmedysten for alle landets 2. og 3. klasser blev:

1. plads: 3. klasse fra Alkestrupskolen med 570 svømmede meter i gennemsnit per elev.
2. plads: 3. klasse fra Herlev Privatskole med 542 svømmede meter i gennemsnit per elev.
3. plads: 3.a fra Køge Private Realskole med 519 svømmede meter i gennemsnit per elev.

Vinderne af svømmedysten for alle landets 4. og 5. klasser blev:

1. plads: 5.b fra Maribo Skole – Blæsenborgafd. med 754 svømmede meter i gennemsnit per elev.
2. plads: 5. klasse fra Herlev Privatskole med 696 svømmede meter i gennemsnit per elev.
3. plads: 5.b fra Højby Skole med 695 svømmede meter i gennemsnit per elev.

 

Flotte præmier til vinderne

Vinderne har vundet henholdsvis 1500 kroner, 1000 kroner og 500 kroner til aktiviteter for hele klassen samt undervisningsmaterialer og merchandise fra Dansk Svømmeunion og TrygFonden, der samarbejder om at gøre de danske strande mere trygge via arbejdet i TrygFonden Kystlivredning.

Dansk Svømmeunion ønsker vinderne et stort tillykke.

 

Mange skoler fik et gratis oplæg om badesikkerhed

I forbindelse med ”Klassen Svømmer Langt” var det igen i år muligt for skolerne at ønske et oplæg om badesikkerhed for skolens elever. Tilbuddet om et sådant oplæg viste sig igen i år at være populært, da godt halvdelen af de deltagende skoler valgte at takke ja til tilbuddet.

 

Successen gentages til næste år

Også i 2016 kan landets privat- og folkeskoler deltage i ”Klassen Svømmer Langt”, når Dansk Svømmeunion igen åbner for tilmeldingerne. Her er håbet naturligvis, at mange skoler igen, og gerne endnu flere end i årets udgave, vil tage udfordringen op og være med i den landsdækkende aktivitet.

For yderligere information om ”Klassen Svømmer Langt” kan du besøge hjemmesiden www.svoem.org/skolesvoemning eller kontakte udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion, Tobias Marling, på telefon 51 66 39 82.

Glædeligt gensyn i vandet i 2016.