Svømmesporten indtog Skole OL med manér
19. juni 2017

To forrygende dage har udspillet sig på Århus Svømmestadion, hvor ti fjerdeklasser og ti femteklasser fra hele landet, dystede i en tikamp i svømmebassinet. Alle havde de kvalificeret sig til Skole OL finalen ved at deltage i Dansk Svømmeunions landsdækkende skoleaktivitet ’Klassen Svømmer Langt’, hvor mere 420 klasser, fra hele landet, deltog.Tirsdag og onsdag blev der kæmpet i bedste olympiske ånd i svømmebassinet i Aarhus Svømmestadion, da finalerne ved Skole OL 2017, blev afholdt. Begge dage mødte spændte elever og deres lærere ind til en dag med svømning på skoleskemaet, klar til både at svømme og heppe det bedste de har lært.

Og Skole OL finalen i svømning blev en fantastisk oplevelse for deltagerne, som både fik styrket deres færdigheder i vandet og fællesskabet i klassen.

 

Klassedysten tog form som en tikamp, bygget op over   flere af Dansk Svømmeunions discipliner, blandt andet svømning, livredning og vandpolo, og alle ti løb krævede at eleverne arbejdede godt sammen – og det gjorde de!

 

Det har været et helt forrygende arrangement. Rigtig godt tilrettelagt og nogle gode discipliner, som alle klassens elever kan være med til. Det har især været dejligt at se den støtte og kampgejst, de giver til hinanden uanset om, man er en erfaren eller mindre erfaren svømmer” Kate Andersen Bankager Skolen

 

Vi kommer meget gerne igen næste år. Det har været et rigtig dejligt arrangement som kan rumme alle niveauer af svømmere.” Jette Matthiesen, Stubbæk Skole

 

Særligt T-shirt stafetten vagte begejstring hos de deltagende elevere ved femteklassernes finaler onsdag den 14. juni. Bølgegangen gik højt og det var tydeligt at se kampgejsten hos eleverne. To elever fortæller her, hvad det bedste ved Skole OL er:

 

Det er helt klart at vinde! Ej det er er os meget fedt at komme ud af klasselokalet og lave noget andet. Især det at hele klassen kæmper sammen om en sejr og at alle hjælper hinanden.” Mads, Bankager Skolen

 

Board-race var mega fedt, det var lidt svært at vende boardet men det var rigtig sjovt…” Mathias, Mårslet Skole.

 

 

 

 

 

 

OL-hyldest på Ceres Park og Arena

De stolte vindere blev efterfølgende hyldet på podiet på Ceres Park og Arena, hvor vinderne i Skole OL’s øvrige discpliner, atletik, roning og bueskydning, også blev hyldet. OL-svømmer Daniel Skaaning var først forbi Aarhus Svømmestadion, hvor svømmedysten udspillede sig og senere uddelte han   svømmemedaljer til 1., 2. og 3. pladsen for femte klasserne.

 

”Svømning til Skole OL har været en vildt god oplevelse! Fra det øjeblik jeg trådte ind i hallen var der ingen tvivl om, at ungerne havde det vildt sjovt i vandet. Der var stor begejstring blandt deltagerne til konkurrencerne, hvor de gav den hele armen både i bassinet og på kanten” – Udtaler Daniel Skaaning, olympisk deltager i 2012 og 2016.

 

Skole OL er en enestående begivenhed for skoleelever og deres lærere, som skaber rammen for fællesskab om idræt og hvor der kæmpes i bedste olympiske ånd.

 

Stemningen omkring Skole OL og de forskellige discipliner viser, at det var nogle meget velforberedte eleverne. De har forberedt sig på så alle tænkelige måder både i forhold til træning, men også med bannere, heppekor og kampgejst. det er så vigtigt når man stiller op til en sådan begivenhed.” – Fotæller Daniel Skaaning begejstret.

 

”At overrække medaljer til eleverne på stadion sammen med resten af Skole OL-deltagerne, var en god oplevelse, da jeg kunne mærke at deltagerne fra de andre discipliner også nød at være til så stor en sportslig begivenhed. ’Nu vil jeg også til OL!’ fortalte en elev til mig. Jeg håber, at jeg kan være med til at starte nogle drømme hos nogle unger – om ikke andet starte en begejstring for at lære at svømme.”  - Slutter Daniel Skaaning af.

 

Vinderne af Klassen Svømmer Langt til Skole OL

 

Tirsdag den 13. juni 2017- Fjerde klasser

1.    Pladsen – Skanderborg Real Skolen

2.    Pladsen – Egholm Skole

3.    Pladsen – Køge Private Realskole

 

Heppekonkurrence: Bavnehøj Skole

 

Onsdag den 14. juni 2017 – femte klasse

1.    Pladsen – Bankagerskolen

2.    Pladsen – Ådalsskolen

3.    Pladsen – Køge Private Realskole

 

Heppekonkurrencen: Stubbæk Skole

 

Dansk Svømmeunion ønsker alle eleverne tillykke med deres deltagelse i Skole OL og håber, at de endnu flere klasser har lyst til at dyste om pladserne til til Skole OL via deltagelse i Klassen Svømmer Langt i 2018. Tak til frivillige og hjælpere ved stævnet samt Daniel Skaaning for at deltage.

For yderligere information kan projektleder Tobias Marling kontaktes via e-mail: tm@svoem.dk eller mobil: 5166 3982.