Menu
Flere end 4000 elever, fra mere end 200 klasser på 4. og 5. klassetrin, dystede i år med i svømmekonkurrencerne ved Skole OL 2018. Her har klasserne enten i egen svømmeundervisning eller ved et lokalstævne i deres kommune, svømmet med om flotte præmier og ikke mindst de eftertragtede pladser til den store Skole OL-finale i Aarhus den 12. og 13. juni.
Dansk Svømmeunion og TrygFonden er stolte af at kunne præsentere endnu en top-svømmer som ambassadør for projektet ”Alle skal lære at svømme”, nemlig olympisk deltager og landsholdssvømmer Daniel Skaaning. Ambassadørskabet bliver skudt i gang til TrygFonden Christiansborg Rundt, hvor Daniel Skaaning svømmer med den særlige lyserøde badehætte fra ”Alle skal lære at svømme”.
”Har du lært at svømme?” var det bærende spørgsmål for Dansk Svømmeunions deltagelse på Folkemødet 2017 med projekt ”Alle skal lære at svømme”. Vi har talt med politikere, meningsdannere, kendte og helt almindelige danskere om deres svømmefærdigheder og hvordan de lærte at svømme. Formålet var at skabe opmærksomhed om danskernes – både voksnes og børns – manglende svømmefærdigheder samt på vigtigheden af, at alle skal lære at svømme.
To forrygende dage har udspillet sig på Århus Svømmestadion, hvor ti fjerdeklasser og ti femteklasser fra hele landet, dystede i en tikamp i svømmebassinet. Alle havde de kvalificeret sig til Skole OL finalen ved at deltage i Dansk Svømmeunions landsdækkende skoleaktivitet ’Klassen Svømmer Langt’, hvor mere 420 klasser, fra hele landet, deltog.
DR Ultra sender "Livredderne" en serie i otte afsnit, hvor børn i alderen 11-13 år dyster i livredderkonkurrencer og viser deres evner i vand. Men mange børn er ikke lige så dygtige svømmere som deltagerne. Det fortæller projektleder for "Alle skal lære at svømme" Tobias Marling om i denne dr.dk artikel.
Mere end 400 klasser har deltaget i Dansk Svømmeunions landsdækkende konkurrence om at svømme længst og vinderne er nu fundet. De fem hurtigste 4. klasser og 5. klasser har for første gang kvalificeret sig til Skole OL finalen i Århus til juni, hvor i alt 20 klasser skal dyste mod hinanden i forskellige svømmediscipliner.
I disse uger igangsætter projekt 'Alle skal lære at svømme' endnu en række udviklingsforløb, der skal bidrage til udviklingen af nye, anderledes og smartere måder at undervise i svømning på. Projektet er iværksat af Dansk Svømmeunion og TrygFonden. Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring deltager som forskningspartner.
I uge 25 og 26 trækker børnehave- og skolebørn, i alderen 3–15 år, på Anholt i våddragter og hopper i havnebassinet for at modtage svømmeundervisning i skoletiden. Som et pilotforsøg skal børnene igennem et to ugers intensivt undervisningsforløb med svømmeundervisning en time dagligt. Målet er, at børnene skal lære at svømme.
Det halter med danskernes svømmeevner. Mere end hver tredje voksen har ikke tilstrækkelige svømmefærdigheder ifølge en YouGov-undersøgelse udarbejdet for Dansk Svømmeunion og TrygFonden. Det samme kan siges om hvert andet barn. De tre parter er derfor nu gået sammen om et tre-årigt projekt, der skal skabe flere og bedre svømmere i fremtiden. Projektet blev præsenteret for gæster og pressen i forbindelse med et lanceringsarrangement i Kildeskovshallen, mandag, den 9. marts. Her deltog også Dansk Svømmeunions protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, som gæst.